Презентація на тему «Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі» (варіант 2)



Слайд #1

Презентація на тему:«Жири, білки, вуглеводи»
Підготувала
Хвірук Тетяна 11-В клас

Слайд #2

Органічні речовини
Жири ~20%
Білки ~35%
Вуглеводи 2%

Слайд #3

Організм – відкрита система
О2
Н2О
Жири
Білки
Вуглеводи
Мінеральні солі
Вітаміни
Сечовина
Сечова кислота
Неперетравлені рештки
СО2

Слайд #4

Жири (ліпіди) — речовини, які використовуються організмом для енергетичних і пластичних цілей.
Жири (ЛІПІДИ)

Слайд #5

Перетворення жирів
гліцерин
жирні кислоти
жир
Q

Слайд #6

Для хімічної характеристики жирів й інших ліпідів визначаються температура плавлення й числа — йодне, омилення й кислотності.
Жири - важливий продукт харчування людини. Жири становлять головний компонент таких продуктів харчування, як вершкове масло, рослинні олії, маргарин, смалець. Багато жирів містится у свиному салі та у сирі.

Слайд #7

Шкідливі та корисні жири
Чому насичені жирні кислоти небезпечні? Насичені жири «небезпечні» тим, що вони підвищують рівень холестерину в крові. Це призводить до того, що холестерин відкладається на стінках судин, звужуючи їх просвіт. У результаті збільшується навантаження на серце та підвищується ризик разведку серцевих захворювань.
Чому ненасичені жирні кислоти корисні? Вони корисні, тому що допомагають підтримувати рівень холестерину в нормі, знижуючи ризик виникнення захворювань серця.

Слайд #8

Білки
Білки, або протеїни— складні високомолекулярні природні органічні речовини, що складаються з амінокислот, сполучених пептидними зв'язками, які забезпечують всі життєві процеси будь-якого організму.

Слайд #9

З чого складається білок?
C
H2
O2
N
S

Слайд #10

Склад білків
Модель білка
Модель амінокислоти
Молекули білків – ланцюги, побудовані з амінокислот

Слайд #11

Перетворення білків
амінокислоти
білки
жирні кислоти
денатурація
Низько-молекулярні речовини

Слайд #12

Класифікація білків
Ферменти
Транспортні
Захисні білки
Білки - гормони
Скоротливі білки
Структурні
глобулярні
фібрилярні
БІЛКИ

Слайд #13

Вуглеводи — це органічні сполуки, до складу яких входять вуглець, водень і кисень.
Вуглеводи

Слайд #14

Вуглеводи — це органічні сполуки, до складу яких входять вуглець, водень і кисень.
Вуглеводи

Слайд #15

Вуглеводи
-
-
-
Вуглеводи (цукри)

Слайд #16

Перетворення вуглеводів
вуглеводи
С6Н12О6
глікоген
рибоза
дезоксирибоза
жири
замінні амінокислоти
стероїди
молочна
кислота

Слайд #17

Перетворення вуглеводів
вуглеводи
С6Н12О6
глікоген
рибоза
дезоксирибоза
жири
замінні амінокислоти
стероїди
молочна
кислота

Слайд #18

Дякую за увагу!